På Salong D´amour i Visby kan man både få hjälp med ny frisyr och med kärlek om det behövs. Det ser Angelika (som förutom frisör är Ödesgudinna, hon hjälper ödet på traven lite kan man säga) och hennes unge medarbetare Ricky till.

Angelika har dessutom 2 systrar som även de driver varsin salong och de tre samarbetar med att föra ihop folk. Det gäller inte bara kärlek såklart, det finns ju även kunder som behöver nya vänner eller en nystart i livet helt enkelt.

Kärleken i Angelikas liv heter Magnus, bror till Ricky och son till Gotlands Deckardrottning Judith Just (vilket inte alltid är helt okomplicerat)

I boken får vi följa vardagslivet på salongen, men även hur de olika kundernas liv kan samspela på olika sätt. Vi får läsa om hur Judith plötsligt blir inneboende hos Angelika, vilka karaktärer som blir matchade med varandra, en njurtransplantation och en hel del matlagning samt intriger.

wp-1508735044988.jpg
nor

Svärmödrar utan gränser är uppföljare till Ödesgudinnan på salong D´Amor (som jag tyvärr inte har läst) men man kan absolut läsa den fristående.

Det är en mysig feelgoodbok skulle jag säga, även om det finns några partier som är sorgliga. Jag gillar att den utspelar sig på Gotland då jag känner igen orterna som nämns och jag kan se dem framför mig när jag läser.

I slutet av boken finns recept på mat, kakor och körsbärslikör (kommer definitivt att prova en del av recepten!)  vilket jag uppskattade mycket.

Svärmödrar utan gränser får av mig <3<3<3 (3 av 5 hjärtan) för att den är mysig, man kan relatera till handlingen och boken har ett lätt flyt i texten.

<<Jag reflekterar lite om huruvida Ödesgudinnorna Angelika, Vera och Ulrika finns på riktigt och om de har en del mediala förmågor? den tanken slog mig när jag läste. >>

Boken är skriven av Anna Jansson (som även har skrivit böckerna om Maria Wern) 2016 och utgiven hos Norstedts (Norstedts förlagsgrupp Ab)

 

Annonser